ANSVARLIGHED - EN BÆREDYGTIG FORRETNINGSMODEL

Vores største drøm er at ændre modebranchen og folks mindset om hvad der reelt er bæredygtigt. Vi ønsker at gøre op med masseproduktion, fyldte varelagre, dårlige kvaliteter, udsalg og alt det som i virkeligheden, er den største synder i tekstilbranchen.

For der bliver produceret ALT for meget tøj. Faktisk bliver der produceret dobbelt så meget tøj, som for bare 20år siden og de tal vil de næste mange år stige ifølge forskerne. Det SKAL og må stoppe. Især fordi modebranchen er (hvad der bliver sagt) den næstmest forurende branche på verdensplan. 

Vi kan ikke redde verden alene. Men vi kan gøre en forskel, ved kun at producere, det kunden har brug for og skabe awareness omkring "bæredygtigt" tøj. 

Vi håber du vil være med på den rejse. 

 

CUSTOM MADE & ON DEMAND 

Vi tilbyder custom made tøj, til dem, som ikke passer vores standard mål. Man kan både tilføje længde og fjerne længde på vores standard størrelser. Vi ønsker at sælge tøj, som folk har lyst til at bruge igen og igen. Og der er pasform bare en vigtig parameter.

Vi producerer 1stk ad gangen, direkte til kunden. På den måde sikre vi en kort supply chain og har minimal spild i processen. 

Vi bruger lokale skræddere til at sy vores custom made tøj. Vi ønsker at støtte lokalt og have så lidt transport og retur som muligt. Tøj eller skrædderen bliver ikke presset igennem hos os. Og derfor kan der gå op til 6uger inden du modtager dit custom made produkt. Men så får du det også 100%, som du gerne vil have.

REPERATION (GRATIS)

Fremtidens bæredygtige garderobe, består af tøj vi bruger, passer på og er glade for. Det vi kalder for vores favoritgarderobe. Tøj du elsker og slider op. Men nogle gange sker det, at vores yndlingstøj går i stykker og så holder vi op med at bruge det og tit ender det i skraldespanden.

For at forlænge tøjets levetid tilbyder vi gratis reparation af alt vores tøj. Er der en syning, der er gået eller en elastik, der er blevet slap, så fixer vi det (free of charge).

LILLE LAGER

På vores bedst sælgende styles kører vi et lille lager, som løbende kommer ud og leve i fysiske butikker og på vores online store. Vores drøm fra starten var ikke at have et lager. Men det viste sig at være umuligt, hvis vi ønskede at få fysiske butikker på. Drømmen om nul lager er der stadigvæk. Men det tager tid at ændre måden butikkerne og kunderne tænker.

HIGH-END KVALITETSTØJ

Modsat de typiske modebrands med store og mange kollektioner om året, så er vores forretningsmodel helt anderledes. Vi har 1 favorit kollektion, og vi kører de samme High End kvaliteter.

- Supima cotton (First class bomuld - holder længere, tvister ikke i sidesømmene og kan genanvendes pga. de langstablet fibre)

- Tencel/Supima cotton (føles som silke, men er meget bedre på alle områder)

- Punto Roma (en fantastisk kvalitet, som både holder farven og pasform vask efter vask)

Vi har nørdet i mange år efter lige nøjagtig de kvaliteter, som holder sig pænt efter vask og brug og kan bruges i mange år fremover.

FITTING & UNISEX

Vores tøj er en anelse oversize og passer ALLE kroppe hvilket er helt unikt og ikke noget vi ser andre steder. Både store, små, mænd og kvinder kan passe vores tøj. Faktisk kan du dele garderoben med din bedre halvdel, hvis det er det du ønsker. Alt vores tøj kan kombineres på alle mulige måde. Både til fest og hverdag.  

VORES BOMULD

Vi er gået efter de langstablede bomulds fibre, som på fagsprog hedder en 60´er garn. En 60/2s garn er meget finere end den traditionelle 30/1s garn. Den holder 30-40% bedre, fordi 2 tråde er spundet sammen, kontra 1 tråd. Farveægthederne er bedre, fordi der er færre urenheder i tråden. Også det vi betegner som en kæmmet bomuld. På sigt vil vi gå efter BCI bomuld, som er mindst ligeså bæredygtigt som økologisk bomuld. Det er bare de færreste, der ved det. Desuden udgør BCI ca. 22% af verdens bomuld. 

ØKOLOGISK BOMULD

Alle tror at økologisk bomuld er bæredygtigt. Vi ved at det ikke er sandt og denne viden begynder heldigvis at sprede sig. Ingen materialer er bæredygtige, men nogle er bedre end andre. Vi mener faktisk at de langstablede fibre er bedre end økologisk bomuld... Af flere årsager. De langstablede fibre, som vi bruger, er næsten umulige at støve op, når vi snakker økologi, fordi der går utøj i en økologisk bomuldsmark og fibrene sjældent udvikler sig jævnt. En økologisk bomuldsmark bliver typisk kun udnyttet 20%. Det vil sige, at 80% af marken, kunne bruges til andre planter, som giver mere biodiversitet. Yderligere bliver der brugt 2-3 gange så meget vand kontra en konventionel bomuldsmark, fordi udbyttet er så lille. Økologisk bomuld udgør kun 1% af den samlede bomuld på verdensplan pga. det lille udbytte. Men efterspørgslen er enorm, da der er gået "mode" i det. Og det giver ikke mening med de mængder af økologisk bomuld, man ser hos diverse brands.

TRANSPARENCY 

Vores drøm har fra dag 1 været, at være helt transparente og ansvarlige. Derfor bruger vi primært kun lokale producenter, for at sikre en så ansvarlig værdikæde som muligt. Vores kvaliteter kommer fra Danske leverandører, som har nørdet i disse metervarer i over 10år. Så JA, de er gennemtestet og holder efter vask og brug. Alt trim, såsom elastik, print og hangtags kommer også fra danske producenter, med en meget stærk bæredygtig profil. Alle er selvfølgelig oeko-tex100 certificeret, nogle er Gots certificeret eller svanemærket. Og det er vi meget stolte af. Den ene systue ligger i Danmark, så vi med stolthed kan skrive - MADE IN DENMARK. Den anden systue ligger i Ukraine og producere vores Punto Roma kvalitet. Den tredje systue ligger i Portugal og producere vores tencel og supima kvaliteter. Men alt tilretning kommer til at foregå i Danmark, så vi kan lave customized items. Og det er her vi skiller os ud fra mængden.

 

 

DANSKE LEVERANDØRER

UTG - producere vores lækre Punto Roma kvalitet. Det er en familievirksomhed, som kun fokusere på bæredygtige brands.

Son of a Tailor - leverer vores High End Supima og Tencel kvaliteter og er de første nogensinde til at producere On Demand.

Jetsport - laver alle vores print i Viborg. Jetsport er også en familievirksomhed fra Danmark, som har eksisteret i mange år. De er kendt for at være de bedste på markedet, når det kommer til høj kvalitet. De går op i miljø og er både oeko-tex100 og Gots certificeret.

Elas A/S - producere vores elastikker, som vi har i vores bukser. Elas er endnu en dansk familie virksomhed fra Herning, som har eksisteret i over 50år. De er kendt for deres høje kvalitetsniveau og er oeko-tex100 certificeret.

Basis-tryk og skilte Aps - laver alle vores hangtags og takkekort. Basis-tryk er også en gammel dansk virksomhed placeret i det nordjyske (Dronninglund), som går meget op i miljø, kvalitet og højt service niveau. Måske en lille leverandør for os. Men en af dem, der har gjort størst indtryk ifht. deres passion for det bæredygtige. De er selvfølgelig både oeko-tex100 og svanemærke certificeret.

 

 

HVEM ER VI?

Stifter og CEO - Rikke Ahlgreen Møller

Rikke har arbejdet i modebranchen siden år 2000, primært som kreativ indkøber. Men de senere år har Rikke også arbejdet med CSR og kvalitetssikring. Rikke er en tekstilnørd og en perfektionist, der elsker at optimere produkter. Og der bliver tænkt over selv de mindste detaljer. At starte Herobyahlgreen er en drøm, helt tilbage fra barndommen. Men det kræver mod og viljestyrke...især fordi Rikke ønsker at revolutionere en branche, der stadigvæk producere alt for meget tøj. Det kan gøres smartere og mere simpelt. Nemlig ved at producere OnDemand. Læs mere om Rikkes vision og CSR arbejde: https://herobyahlgreen.dk/pages/ambassador

Designer - Jan Chul

Jan er uddannet designer og har arbejdet for alle de store brands siden år 2000. Jan og Rikke mødte hinanden for mange år siden, da de begge arbejdede for et af de danske mellemstore modehuse og har holdt kontakt lige siden. Jan har startet flere brands, såsom Humør, WeAreCph og nu også Herobyahlgreen. 

Jan har 100% hjertet på det rette sted. Han vil altid gå en ekstra mil, for dem han kender og så elsker han iværksætteri og projekter, der inspirere ham. Med Herobyahlgreen var det en no brainer. For det gav så god mening, da Jan selv lever efter de værdier, som Hero står for. At have lidt men godt og lutter favoritter i sin garderobe. Og det er lige nøjagtig den garderobe, Jan har designet til Hero. Hvis du ser Jan på gaden, så vil du oftes se ham i et par fede sweat pants en tee og et par fede sneaks. 

Tailors or Retailers

At Hero By Ahlgreen our mission is to sell amazing, long lasting and as sustainable products as possible. Less waste, less mistakes, less transportation and amazing service.

If you want to become a HERO partner then text us at: info@herobyahlgreen.com.

We will then check your company and if we see a match, we will sent you our pricelist and set up a physical meeting (if possible).