Ansvarlighed - En bæredygtig forretningsmodel

Vores største drøm er at ændre modebranchen. Vi ønsker at gøre op med masseproduktion, fyldte varelagre, dårlige kvaliteter, udsalg og alt det som i virkeligheden, er den største synder i tekstilbranchen.

For der bliver produceret ALT for meget tøj. Faktisk bliver der produceret dobbelt så meget tøj, som for bare 20år siden. Og det SKAL stoppe. Især fordi modebranchen er (hvad der bliver sagt) den næstmest forurende branche på verdensplan. 

Vi kan ikke redde verden alene. Men vi kan gøre en forskel, ved kun at producere det kunden har brug for.

Vi håber du vil være med på den rejse. 

ON DEMAND

Vi producere 1stk ad gangen, direkte til kunden. På den måde sikre vi en kort supply chain og har ingen spild i processen. 

CUSTOM MADE

Vi tilbyder custom made tøj, til dem, som ikke passer vores standard mål. Man kan både tilføje længde og fjerne længde på vores standard størrelser. Vi ønsker at sælge tøj, som folk har lyst til at bruge igen og igen. Og der er pasform bare en vigtig parameter.

HIGH-END KVALITETSTØJ

Modsat de typiske modebrands med store og mange kollektioner om året, så er vores forretningsmodel helt anderledes. Vi har 1 favorit kollektion, og vi kører de samme 3 HighEnd kvaliteter. Vi har nørdet i mange måneder efter lige nøjagtig de kvaliteter, som holder sig pænt efter vask og brug og kan bruges i mange år fremover.

VORES BOMULD

Vi er gået efter de langstablede bomulds fibre, som på fagsprog hedder en 60´er garn. En 60/2s garn er meget finere end den traditionelle 30/1s garn. Den holder 30-40% bedre, fordi 2 tråde er spundet sammen, kontra 1 tråd. Farveægthederne er bedre, fordi der er færre urenheder i tråden. Også det vi betegner som en kæmmet bomuld. På sigt vil vi gå efter BCI bomuld, som er mindst ligeså bæredygtigt som økologisk bomuld. Det er bare de færreste, der ved det. Desuden udgør BCI ca. 22% af verdens bomuld. 

ØKOLOGISK BOMULD

Hvorfor bruger vi ikke økologisk bomuld? Af flere årsager. De langstablede fibre er næsten umulige at støve op, når vi snakker økologi, fordi der går utøj i en økologisk bomuldsmark. En økologisk bomuldsmark bliver typisk kun udnyttet 20%. Det vil sige at 80% af marken, kunne bruges til andre planter, som giver mere biodiversitet. Yderligere bliver der brugt 2-3 gange så meget vand kontra en konventionel bomuldsmark, fordi udbyttet er så lille. Økologisk bomuld udgør kun 1% af den samlede bomuld på verdensplan. Men efterspørgslen er enorm, da der er gået "mode" i det. Og det giver ikke mening.

TRANSPARENCY 

Vores drøm har fra dag 1 været, at være helt transparente. Derfor bruger vi kun danske producenter for at sikre en så ansvarlig værdikæde som muligt. Og det vilde er, at vi er 95% i mål. Vores kvaliteter kommer fra Danske leverandører, som har nørdet i disse metervare i over 10år. Så JA, de er gennemtestet og holder efter vask og brug. Alt trim, såsom elastik, print og hangtags kommer også fra danske producenter, med en meget stærk bæredygtig profil. Alle er selvfølgelig oeko-tex100 certificeret, nogle er Gots certificeret eller svanemærket. Og det er vi meget stolte af. Den ene systue ligger i Danmark, så vi med stolthed kan skrive - MADE IN DENMARK. Den anden systue ligger i Ukraine og producere vores Punto Roma kvalitet. Men alt tilretning kommer til at foregå i Danmark, så vi kan lave customized items. Og det er her vi skiller os ud fra mængden.

 

 

DANSKE LEVERANDØRER

UTG - producere vores Punto Roma kvaliteter. Det er en familievirksomhed, som kun fokusere på bæredygtige brands.

Son of a Tailor - leverer vores helt High End Supima og Tencel kvaliteter og er de første nogensinde til at producere On Demand.

Jetsport - laver alle vores print i Viborg. Jetsport er også en familievirksomhed fra Danmark, som har eksisteret i mange år. De er kendt for at være de bedste på markedet, når det kommer til høj kvalitet. De går op i miljø og er både oeko-tex100 og Gots certificeret.

Elas A/S - producere vores elastikker, som vi har i vores bukser. Elas er endnu en dansk familievirksomhed fra Herning, som har eksisteret i over 50år. De er kendt for deres høje kvalitetsniveau og er oeko-tex100 certificeret.

Andersen & Stender - producere vores knapper, som vi har i vores bukser. A&S er endnu en dansk familieejet virksomhed fra Ikast helt tilbage fra 1939. De er selvfølgelig også oeko-tex100 certificeret og er kendt for deres høje service og kvalitetsniveau.

Basis-tryk og skilte Aps - laver alle vores hangtags og takkekort. Basis-tryk er også en gammel dansk virksomhed placeret i det nordjyske (Dronninglund), som går meget op i miljø, kvalitet og højt service niveau. Måske en lille leverandør for os. Men en af dem, der har gjort størst indtryk ifht. deres passion for det bæredygtige. De er selvfølgelig både oeko-tex100 og svanemærke certificeret.

 

 

HVEM ER VI?

Stifter og CEO - Rikke Ahlgreen Møller

Rikke har arbejdet i modebranchen siden år 2000, primært som kreativ indkøber. Men de senere år har Rikke også arbejdet med CSR og kvalitetssikring. Rikke er en tekstilnørd og en perfektionist, der elsker at optimere produkter. Og der bliver tænkt over selv de mindste detaljer. At starte Herobyahlgreen er en drøm, helt tilbage fra barndommen. Men det kræver mod og viljestyrke...især fordi Rikke ønsker at revolutionere en branche, der stadigvæk producere alt for meget tøj. Det kan gøres smartere og mere simpelt. Nemlig ved at producere OnDemand. Læs mere om Rikkes vision og CSR arbejde: https://herobyahlgreen.dk/pages/ambassador

Designer - Jan Chul

Jan er uddannet designer og har arbejdet for alle de store brands siden år 2000. Jan og Rikke mødte hinanden for mange år siden, da de begge arbejdede for et af de danske mellemstore modehuse og har holdt kontakt lige siden. Jan har startet flere brands, såsom Humør, WeAreCph og nu også Herobyahlgreen. 

Jan har 100% hjertet på det rette sted. Han vil altid gå en ekstra mil, for dem han kender og så elsker han iværksætteri og projekter, der inspirere ham. Med Herobyahlgreen var det en no brainer. For det gav så god mening, da Jan selv lever efter de værdier, som Hero står for. At have lidt men godt og lutter favoritter i sin garderobe. Og det er lige nøjagtig den garderobe, Jan har designet til Hero. Hvis du ser Jan på gaden, så vil du oftes se ham i et par fede sweat pants en tee og et par fede sneaks.